skivakanties-tsjechie         

Wintersport TsjechiŽ

TsjechiŽ 2.0

De prijs. Jarenlang was dit de belangrijkste reden om op wintersport in TsjechiŽ te gaan. Betaalbare skipassen, goedkope accommodaties en maaltijden voor nog geen tientje. Ondertussen zijn de skioorden hier flink in opkomst. De Tsjechen hebben geÔnvesteerd in moderne skiliften en sneeuwkanonnen. Ook de accommodaties hebben een modern jasje gekregen. Alleen de prijs is nog steeds hetzelfde gebleven.

Hart van het Reuzengebergte

De bekendste wintersportplaats van TsjechiŽ is äpindleruv Mlżn. Of Spindl zoals de Tsjechen dit stadje in het hart van het Reuzengebergte liefkozend noemen. Een stuk makkelijker uit te spreken in het Nederlands. Vijf stoeltjesliften en elf sleepliften brengen je met je skiís of snowboard boven in de bergen. Met pistes voor beginners ťn gevorderden. Sneeuwkanonnen zorgen er voor dat sneeuwhoogte altijd in orde is.

Winters vermaak

Met ruim 70 kilometer aan langlaufloipen in äpindleruv Mlżn, komen langlaufers ook goed aan hun trekken in TsjechiŽ. Of wat denk je van snowtuben? Echt niet alleen leuk voor de kleintjes... Bovendien heeft elk wintersportdorp in TsjechiŽ wel een verlichte piste. Wat is er nu leuker dan ís avonds romantisch met zijn tweeŽn van de berg af te suizen.

Pullen pivo

De aprŤs-ski mag dan in Tirol zijn uitgevonden, ook de Tsjechen weten steeds beter hoe je moet aprŤs-skiŽn. Bij iedere skilift is wel een gezellige bar met warme dranken en goedgevulde pullen pivo. Als de liften sluiten, zijn er in het dal genoeg leuke restaurantjes en kroegjes. En voor de zuinige Hollanders onder ons: dat biertje is nog steeds spotgoedkoop.

Sneeuwzeker

Het Reuzengebergte is van begin december tot eind maart behoorlijk sneeuwzeker. Door het landklimaat heeft TsjechiŽ in de winter echt winters weer. Voor de koukleumen onder ons: de zon schijnt niet alleen heerlijk op het terras, maar ook de lange afdalingen in Medvedin bij äpindleruv Mlżn liggen in de zon. Prima weer voor een geslaagde wintersport.

U heeft ons waarschijnlijk gevonden via ťťn van onderstaande zoekwoorden:
reuzengebergte     Skigebieden in Tsjechie   Landal   wintersportvakantie   Tjechie       Tjechishe keuken       hotels   sneeuwhoogtes       boheemse woud     Vrij uit       Aanbiedingen       Links Tsjechie     Skien in Tsjechie   vakantiehuizen     IJzergebergte   lastminute     Wintersport Tsjechie       Harrachov       goedkope wintersport     skischolen   accommodaties     het weer   Jested   Busreizen     Tsjechie       De Jong Intra   autovakantie   Bungalows   snowboarden   brochure   chalets     Wintersportreizen   startpagina   Camelot